کد خبر:۶۸۴۳۷۴
یادداشت/

صنعت هسته‌ای فدای دیدگاه  نگاه به غرب و کدخدا شد

آمریکا بسیار هوشمندانه عمل کرده است، توانست با دیپلماسی خنده صنعت هسته‌ای ما را نابود کند و نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد؛ بلکه تحریم‌های جدیدی هم علیه ایران به تصویب رساند.
دشمن بفهمد که از ایجاد تنش ترسی نداریم /صنعت هسته ای فدای دیدگاه  نگاه به غرب و کدخدا شد
 
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشور خدابنده لو، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین در یادداشتی نوشت: شامگاه ۱۸ اردیبهشت ۹۷، شاهد خروج آمریکا از برجام بودیم. در مصاحبه‌ای که از دکتر ظریف در پایگاه المانیتور منتشر شد ایشان به این نکته اشاره کرده بودند که "دولت ترامپ هرگز در برجام نبوده است" این جمله به خوبی این را می‌رساند که صنعت هسته‌ای ما فدای دیدگاه نگاه به غرب و کدخدا شد.

آمریکا بسیار هوشمندانه عمل کرده است، توانست با دیپلماسی خنده صنعت هسته‌ای ما را نابود کند و نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه تحریم‌های جدیدی هم علیه ایران به تصویب رساند.

آمریکا حتی به قبل از برجام هم باز نمی‌گردد، با گرفتن امتیازات متعدد در برجام از جمله نابودی صنعت هسته‌ای و افزایش تحریم‌ها و وضع تحریم‌های جدید پا را فراتر از این می‌گذارد.

موضع گیری ضعیف دکتر روحانی بعد از خروج آمریکا از برجام این نکته را می‌رساند که توهین و نسبت دادن دروغ‌هایی به نظام جمهوری اسلامی ایران برای سایر کشور‌ها هیچ هزینه‌ای ندارد. از جناب رییس جمهور انتظار می‌رفت در مقابل سخنان آقای ترامپ موضع محکم و مقتدری می‌گرفتند نه اینکه بگویند برجام را بدون آمریکا ادامه می‌دهیم و شر آمریکا از برجام کم شد چه بهتر! سخنان ایشان در مناظرات سال ۹۲ برخلاف موضع گیری اخیرشان است.

در مناظرات می‌گفتند "مذاکره با آمریکا راحت‌تر از اروپا است، ما بریم با همان کدخدای اروپایی‌ها مذاکره کنیم راحت تراست " حالا چه شده است که می‌خواهند برجام زمین خورده را بدون کدخدا ادامه دهند، مگر غیر این است که کدخدا همان کد خداست و اروپا نیز تابع آن تحریم‌هایی که موضوع اصلی برجام بوده برخاسته از تحریم‌های ثانویه آمریکا می‌باشد

 با فرض ادامه داشتن برجام بدون آمریکا، قابل پیش بینی است که شرایط به سطحی نمی‌رسد که اروپا بتواند با وجود تحریم‌های ثانویه، آن سطح از روابطی که در توافق نامه برجام به آن اشاره شده برسد از جمله این موارد حوزه بانکی و روابط کارگزاری است.

 فکر نمی‌کنم اروپا بتواند بدون مجوز‌های لازم از آمریکا قادر باشد روابط کارگزاری، بانکی و تجاری خود را با ایران ساماندهی کند؛ بنابراین از این منظر، به دیدگاه و موضع اروپا بدبین هستم و معتقدیم اروپا در حال دادن وعده‌های کاغذی است که قادر به اجرای آن نیست.

جناب رئیس جمهور امیدواریم به سخنرانی ۱۹ اردیبهشت ۹۷ رهبر معظم انقلاب در رابطه با اعتماد نداشتن به سه کشور اروپایی گوش فرادهید و به آن عمل کنید! شما که به حرف‌های منتقدان گوش نکردید و با القاب زشت آن‌ها را گاهی به جهنم فراخواندید و گاهی بی شناسنامه خطاب کردید، دیگر بس است.

 از این پس در انتظار ثمر دادن درخت تنومند برجام باشید، گلابی‌های برجام یکی پس از دیگری آماده چیدن است، یکی از این گلابی‌ها موضع اخیر وزارت خزانه داری آمریکاست که گفته مجوز‌های ایرباس و بویینگ برای فروش هواپیمای مسافربری به ایران لغو می‌شود.

با توجه به دیدگاه صاحبنظران نتیجه تنش زدایی فقط از دست دادن صنعت هسته‌ای از جمله سانتریفیوژ یا رآکتور نیست، بلکه از دست رفتن تمام قدرت کشور است.

 دشمن نباید احساس کند مبنای حرکت ما تنش زدایی است آن وقت است که تنش بیشتری درست می‌کند تا از ما امتیاز بیشتری بگیرد. رفتار ما باید بر اساس تهدید زدایی باشد تا دشمن بفهمد که اگر تهدیدی متوجه حقوق و منافع ما شد، ملت خواهد ایستاد. اصل باید بر رفع تهدید باشد نه تنش، تا دشمن بفهمد که از ایجاد تنش ترسی نداریم.

 دانشور خدابنده لو، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین.

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار